'Klei in beeld met Ria'Dementie & Kunst

Kunst & Dementie

Kunst kan je ontroeren en raken maar kunst doet meer;
Bij ouderen met dementie werkt creatief bezig zijn positief. Het verwondert, maakt blij, inspireert, werkt verbindend en spreekt tot de verbeelding. Ria kan door haar dementie een heleboel dingen niet meer zoals voorheen en toch ze heeft haar passie hervonden! Ria wordt, naast de dagelijkse bezigheden, door haar kinderen en Ineke Mikkers (Senioren Service de Kempen) creatief uitgedaagd en geprikkeld door te blijven werken met klei. Dit blijkt positief te werken omdat het kortetermijngeheugen hierbij niet aangesproken hoeft te worden.

Samen met Ria hebben haar kinderen het project ‘Beeldend Ouder Worden’ opgezet. Het doel is dat Ria haar creativiteit kwijt kan en een fijne daginvulling heeft. Dit gezamenlijke project is een verrijking voor Ria en dit willen we graag delen en hiermee anderen enthousiasmeren om ook creatief bezig te zijn. Ook willen we laten zien dat je ondanks de beperkingen die ouder worden met zich meebrengt, je ook iets nieuws kunt opbouwen. Want al laat haar geheugen haar regelmatig in de steek, kleien lukt nog wel!

Hieronder ziet u een greep uit de leuke presentjes en 2D interieur objecten die te koop zijn. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan De Hersenstichting.


Vogeltjes op een zuiltje van hout of steen € 15.- per stuk